Trainers

Bert Eskes

Het hardlopen is voor mij meer dan een hobby. Vanaf 1 september 2009 heb ik er mijn werk van gemaakt, dat bestaat uit het organiseren van hardloopevenementen en het begeleiden van de AP trainers en de AP hardloopgroepen. Daarnaast werk ik als verkoopmedewerker en adviseur binnen de Rob Druppers Running Academy. Naast het werk doe ik nog vaak mee aan verschillende hardloopwedstrijden in het land. Mijn sportieve achtergrond komt voort uit de voetballerij, zowel actief als bestuurlijk. Na vele jaren van voetballen is het lopen mijn passie geworden. Samen met onze trainers proberen wij deze “passie” over te brengen op anderen. Het is dan ook geweldig om te zien dat wekelijks de groep lopers binnen AP toeneemt. Graag roep ik iedereen op om het lopen ook eens te proberen bij Athletic Point. Ik hoop je te ontmoeten tijdens één van onze trainingen.
Trainingsopleiding:
Trainer loopgroepen 3 , Assisent Trainer Recreatieve Loopgroepen
Loopervaring: Diverse 5 km, 10 km, vele halve marathons en hele marathons.
Persoonlijke
records:
5 km: 19.52
10 km: 40.48
21,1 km: 1.31.14
42,2 km: 3.39.54
Hobby’s: Voetbal (FC Utrecht) en uiteraard hardlopen.

 Connie Kolfschoten

Dat hardlopen zo leuk zou zijn had ik niet verwacht. Ik ben in 2004 gestart met Start to Run. Na het volgen van de trainers opleiding in 2005, vind ik het nu nog steeds leuk om training te geven. Lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Alleen je eigen rondje lopen of met een groep een duurloopje of interval training doen.
Naast zelf hardlopen en training werk ik nog wat achter de schermen voor Athletic Point. Sinds 2013 zijn we ook gestart met een hardloopgroep in Montfoort, alwaar ik regelmatig te vinden ben om mensen de in’s en out’s van het lopen bij te brengen, want voor mij geld dat je vooral geniet van het lopen!
Trainingsopleiding:
Assistent Trainer Recreatieve Loopgroepen (2005)
Loopervaring: meerdere 10 en 15 km en halve marathons.
Persoonlijke
records:
5 km: 22.50
10 km: 49.56
21,1 km: 1.55.56
Hobby’s: Hardlopen, tennissen, handwerken en lezen.

Rob Kromwijk

In 2007 ben ik begonnen met hardlopen. Ik zag mezelf al lopen door de weilanden met zo’n mooie zonsondergang. Maar de werkelijkheid was anders: knieblessure. Een kwestie van te veel, te snel. Maar naar aanleiding van een advertentie van Athletic Point dacht ik: “Toch maar eens zo’n clinic doen. Misschien kunnen zij mij leren hoe te lopen zonder blessures.” Behalve blessurevrij lopen ontdekte ik dat het ook hartstikke gezellig is om samen te lopen. Samen bezig zijn, elkaar motiveren en ook nog beter leren lopen.
Gaandeweg ben ik steeds meer hand- en spandiensten gaan doen bij Athletic Point. In 2011 vroeg Bert aan mij of trainer niets voor mij was. En waarom ook niet, dacht ik bij mijzelf: “Ik heb het naar mijn zin bij AP en ik draag graag kennis, ervaring en plezier over aan anderen.” En in 2012 mijn diploma Looptrainer 3 behaald. Een leerzaam traject, en vanaf nu breng ik het in praktijk.
Trainingsopleiding:
Looptrainer 3 (2012)
Loopervaring: Vele 5 km, 10 km, 10 EM, halve marathons en één marathon.
Persoonlijke
records:
5 km: 17.55
10 km: 37.42
21,1 km: 1.24.05
42,2 km: 3.52.49
Hobby’s: Hardlopen, fotografie, films en reizen overal de hele wereld.

 Frits Smeulders

 Ik ben begonnen met lopen bij AP in 1999 omdat ik met een aantal mensen vanuit mijn andere hobby,de Natres (nationaal reservist bij defensie) de marathon van New York wilden gaan lopen,en ik hoorde dat bij Gerard via een loopschema dit zeker te realiseren was.Het beviel mij reuze bij deze club en heel gezellig,zodat ik bij AP ben blijven lopen en op heden dat nog steeds met veel plezier doet,en het inmiddels uitgebreid heb met een cursus assistent looptrainer eind 2003.In de toekomst wil ik graag de trainerscursus gaan doen,alleen moet ik daar de tijd even voor vinden want ik ben best een druk persoon, van iedereen te hulp zijn en dat doe ik wel even. Nee zeggen is voor mij een probleem.Maar voorlopig de beginnersgroepen vind ik erg leuk om die te trainen. Ik hoop nog veel loopplezier over te brengen op veel mensen die het lopen ook net zo leuk vinden als ikzelf.
Trainingsopleiding: Assistent Trainer recreatieve loopgroepen (2003)
Loopervaring: Sinds 1999 met redelijk veel blessures (ligt aan mijzelf)
Persoonlijke records: Diverse 5 km 21.12 (30-04-2005)
Diverse 10 km 44.14 (23-04-2005)
6x 21,1 km 1.42.58 (2001)
4x 42,2 km 3.35.34 (2001 Berlijn)
Hobby’s: Hardlopen, Natres, voetbal en gezellig praten met gezellige mensen en op vakantie gaan met mijn Coby, altijd leuk.

Henk van Laar

Van huis uit ben ik het buitenleven gewend. Sportief bezig zijn ging spelenderwijs : wandelen, fietsen, zwemmen, pony rijden, turnen, schaatsen, kanovaren, windsurfen en skiën. Allemaal solosporten, waarbij ik bij de laatste vier steeds serieuzer instructie ben gaan geven.Beide dochters hebben met diverse jeugdlopen op 2e paasdag meegedaan, de jongste is zelfs 3e meisje in De Meern geweest . Mijn vrouw liep ook al bij AP en was voor mij de inspirator ook lid te worden. Vrij snel heb ik de toenmalige assistent-trainerscursus gevolgd en mocht vanaf dat moment officieel aan atleten looptraining gaan geven. Vanzelfsprekend zijn we in al die jaren telkens weer bijgeschoold en is er vanaf starters tot aan marathonlopers veel aan trainingservaring opgedaan.Mijn motto is nog steeds dat we van elkaar leren, dat plezier in het lopen belangrijker is dan je loopsnelheid en dat een goede looptechniek je zelf leert de controle over je eigen lichaam te krijgen.Bij AP komt dit mooi tot uiting en kun je op je eigen niveau met elkaar trainen en je techniek verbeteren.Meestal geef ik woensdag training , soms zaterdag en zelden zondag. Door het geven van training en nevenactiviteiten loop ik minder wedstrijden dan voorheen, de voldoening is er niet minder om.
Persoonlijke
records:
7 x 10 km: 46.32 – 39.18
5 x 15 km: 1.06.53 – 59.03
2 x 10 EM: 1.13.29 – 1.10.11
6 x 21,1 km: 1.37.32- 1.26.12
1 x 30 km: 2.05.52
7 x 42,2 km: 3.28.11- 3.08.57

Vincent Boekhoorn

Na een aantal jaren voor mezelf, naast voetballen, eens af en toe lekker te hardlopen, besloot ik in 2005 eens een keer een kijkje te gaan nemen bij de AP-loopgroep van de zondagmorgen. Vanaf dat moment ben ik gegrepen door het enthousiasme van de trainers van AP. De schat aan loopervaring die zij bij zich dragen en graag overbrengen aan elke loper, van beginner tot de ervaren lopers, zijn voor mij de reden geweest om steeds vaker de loopschoenen in clubverband aan te trekken en de nodige trainingsrondjes bij Strijkviertel en het Amaliapark te maken. Onder leiding van deskundige trainers nemen het plezier in het lopen en (hoewel geen doel op zich) de prestaties daarmee steeds meer toe. Het hardlopen is inmiddels niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven. Lichamelijk en geestelijk maakt het je fitter. En bovenal is er bij AP heel veel gezelligheid te vinden bij en na afloop van de trainingen en wedstrijden. Vanaf 2007 ben ik trainer bij AP en deel ik mijn ervaringen en enthousiasme met andere lopers omdat er lopend nog zo veel te ontdekken valt. Naast de reguliere trainingen begeleid ik samen met Bert jaarlijks twee groepen marathonlopers (voorjaarsmarathon en najaarsmarathon).
Trainingsopleiding: Assistent Trainer Recreatieve Loopgroepen (2007)
Loopervaring: Sinds 2004; 20 marathons (10x Rotterdam, 2x Amsterdam, 2x Zeeuwse kust, Utrecht, Terschelling, Eindhoven, Keulen, Marrakech, New York), vele halve marathons en diverse kortere afstanden.
Persoonlijke records: 5 km: 18.01 (2008)
10 km: 36.15 (2009, Dordrecht)
21,1 km: 1.22.33 (2008, Arnhem)
42,2 km: 2.58.41 (2009, Rotterdam)
Hobby’s: Hardlopen, muziek en het begeleiden van marathonreizen.

Marloes Ruikes

Hardlopen individuele sport? Ja, je trekt je schoenen aan als je tijd en zin hebt en weg ben je – ideaal. Maar, nog veel leuker als je samen kan trainen of een eind gezellig kunt gaan lopen met je hardloopmaatjes van Athletic Point. Ik geef toe dat ik me er zelf ook wel eens toe moet zetten om de hardloopschoenen aan te trekken, maar uiteindelijk heb ik er NOOIT spijt van als ik het toch heb gedaan. Lichamelijk lekker moe, maar mentaal helemaal vol nieuwe positieve energie en soms zelfs vol inspiratie voor niet-hardloopzaken. Wat ik als trainer en als lid van Athletic Point enorm waardeer is dat iedereen van elk niveau er even belangrijk is en evenveel persoonlijke aandacht krijgt / kan krijgen. Bij AP kan iedereen rekenen op kwaliteit, gezelligheid en persoonlijke aandacht. Als trainer geeft het me enorm veel voldoening dat ik er aan bij kan en mag dragen mensen lekker(der) in hun vel te laten zitten. Bovendien worden er bij AP regelmatig goede en leuke activiteiten buiten de trainingen om georganiseerd.
Trainingsopleiding:
Assistent Trainer Recreatieve Loopgroepen (2003)
Loopervaring: Bij AP sinds 1998, daarvoor al vele jaren op eigen gelegenheid
Persoonlijke
records:
5 km: 19.30
10 km: 38.58
21,1 km: 1.25.12
42,2 km: 3.03.58
Hobby’s: Hardlopen, wandelen, fietsen, (sportieve) vakanties, kunstgeschiedenis, uiteten

John de Boer

Hardlopen? Ik dacht dat het iets was voor anderen, zeker niet voor mij. Aarzelend begonnen met een beginners loopschema dat te downloaden is.
De meeste lopers kennen het wel: 2 minuten lopen, 1 minuut dribbelen. Op papier ziet het er suf uit, maar tijdens de uitvoering valt het vies tegen. Na lange tijd gesport te hebben (voetballen, thaiboxen en skaten) heb ik jaren weinig tot geen sportieve activiteiten ontplooid en werd het tijd om weer in beweging te komen.
In 2006 schreef ik mij in voor een 6 weken durende clinic die als vanzelfsprekend over is gegaan in een lidmaatschap bij Athletic Point. Het enthousiasme van de trainers had een aanstekelijk effect. Daarnaast heb ik veel profijt gehad van het onder begeleiding trainen en de vele tips en adviezen van ervaren trainers. Zes jaar later heb ik al aan de start gestaan van diverse wedstrijd en prestatielopen variërend van 5 tot 60 kilometer.
Inmiddels een paar jaar deel uitmakend van de trainersgroep van Athletic Point hoop ik mijn enthousiasme voor het lopen over te brengen op andere lopers en velen met het gezonde hardloopvirus te besmetten.
Trainingsopleiding:
Assistent Trainer Recreatieve Loopgroepen (2007)
Persoonlijke
records:
5 km: 20.36
10 km: 41.08
15 km: 1.07.29
10 EM: 1.09.09
20 km: 1.26.00
21,1 km: 1.33.38
30 km: 2.28.12
42,2 km: 3.28.21
60 km: 7.21.15
Hobby’s: Fietsen, films en hardlopen natuurlijk

Edwin van Rooijen

In 2003 ben ik zelf begonnen met hardlopen en heb in 2006 gekozen om bij AP meer de techniek te gaan leren. Ik dacht altijd ‘dat lukt mij zelf wel’, maar na een tijdje kom je er echt achter dat er meer is dan techniek. Een brok gezelligheid en het samen lopen is erg belangrijk voor mij geworden. Samenlopen bij AP geeft mij (zelfs vandaag nog) een enorme kick.
In mijn drukke leven heb ik een bewuste keuze gemaakt om meer tijd vrij te maken voor mijn hobby en een opleiding hardlooptraining te gaan volgen. Geslaagd in maart 2012 en sinds die tijd geef ik trainingen aan beginners en gevorderden. Het loopvirus heeft mij enorm te pakken en ik vind het erg leuk om er vaak mee bezig te zijn. Ik wilde hier graag in groeien, dit lukt zeker bij AP. Ik ben erg leergierig en wil een leuke training maken voor de collega lopers en wil hier veel tijd aan besteden.
Erg belangrijk vind ik het overbrengen van mijn enthousiasme aan de collega lopers voor de loopsport. Ik ben getrouwd met Anne-Marie en wij hebben 2 schatten van kinderen waar ik mijn spaarzame vrije tijd graag mee deel. Vrienden zijn voor mij erg belangrijk en voor hun klaar staan is voor mij geen vraag, gewoon doen.
Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2012)
Loopervaring: Diverse 10 km’s, 18,5 km en halve marathons.

Diny de Rooij

In 2006 ben ik bij AP begonnen met hardlopen, nadat pogingen om in mijn eentje te lopen iedere keer strandden. Ik vind het lopen in een groep stimulerend en enorm gezellig. In de afgelopen jaren heb ik een aantal keer wedstrijdjes gelopen van 10 km, 18,5 km of een halve marathon. Ooit, als ik iets meer tijd heb, hoop ik nog een hele marathon te gaan lopen.
In het najaar van 2011 heb ik de trainerscursus ‘Looptrainer 2’ gevolgd en afgerond. Sinds februari 2012 geef ik hardlooptrainingen. Een hele nieuwe en leuke ervaring!
Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2011)
Loopervaring: Verschillende 10 km’s en halve marathons

Peter Kemp

Zo’n 15 jaar geleden ben ik overgestapt van het skeeleren naar het hardlopen om in de herfst en winter periode in beweging te blijven. Onder begeleiding van AP trainers ben ik gestart met een ‘Start to Run’ clinic. Die begeleiding vond ik toen al heel belangrijk om op de juiste manier te leren je lichaam te belasten en blessures te voorkomen.
Door het enthousiasme van de trainers en groep ben ik blijven hardlopen. Deze hobby is een beetje uit de hand gelopen. Het leukste van het hardlopen vind ik de trainingen naar een einddoel bijvoorbeeld: tien kilometer, halve of hele marathon. Mijn enthousiasme en kennis wil ik graag overbrengen aan de leden om samen ieders individuele grenzen te verleggen.
Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2015)
Loopervaring: Meerdere 5 km, 10 km, halve en hele marathons
Hobby’s: Hardlopen en duiken

Fred Schuurman

Een rustige duurloop kan zo lekker geestelijk en lichamelijk ontspannend zijn. Zo makkelijk te doen: direct van thuis, zo de polder in. Destijds startte de Leidsche Rijn marathon bij mij om de hoek en was het verleidelijk om mee te doen. Ik heb me, misschien wat overmoedig, meteen ingeschreven voor de halve Marathon. Maar hoe dat dan voor te bereiden? Een trainingsschema van internet geplukt en veelal in m’n eentje getraind. Uiteindelijk is het wel gelukt, maar nu met een paar jaar ervaring in een loopgroep van Athletic Point, zou het veel makkelijker geweest zijn. In een loopgroep maak je elkaar enthousiaster en train je net iets harder dan in eentje. En een groep is natuurlijk gezelliger!

Op vakantie gaan nu altijd mijn hardloopschoenen mee. Een weekje zonder kan echt niet meer. En buiten mijn werk doe ik naast hardlopen regelmatig een rondje met de racefiets of ga ’s winters het ijs op.

Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2015)
Loopervaring: Verschillende afstanden 5, 10 ,15, 21, 42 km.
In 2016 heb ik mijn tijd op de 10 km verbeterd: 42m48. En sinds oktober heb ik ook een tijd op de marathon(trail-marathon): 4 uur 48. 

John Bessems

Toen Athletic Point in 2005 met een zondaggroep startte in Veldhuizen ben ik samen met mijn vrouw meteen gaan meedoen. In mijn studententijd was ik ook al actief geweest met hardlopen. Ik was in 2004 weer begonnen met trainen in de vorm van duurlopen en was op zoek naar een meer structurele aanpak om ook technisch beter en sneller te gaan lopen. Dat bleek bij AP prima te kunnen. Daarnaast sprak het samen met anderen in een groep trainen en de gezelligheid na afloop mij erg aan. We hebben eerst een aantal jaren in Veldhuizen getraind daarna zijn we naar het Strijkviertel gegaan en nu trainen we in het Maximapark.
Bert had mij al eens eerder gevraagd of ik geen interesse had om trainer te worden. Vanwege mijn onregelmatige werktijden, met name in het weekend, heb ik toen in eerste instantie de boot afgehouden. Toen hij in 2014 weer de vraag stelde heb ik toch besloten om de cursus hulptrainer 2 te gaan volgen. Ik heb al ervaring met lesgeven, ook aan groepen als muziekdocent. De cursus is voor mij een mooie aanvulling. Fysiek zijn er zelfs overeenkomsten tussen hardlopen en een blaasinstrument bespelen.
Ik vind het leuk om uitdagende/afwisselende trainingen te bedenken voor de verschillende niveaus, die er binnen AP bestaan. Het plezier en enthousiasme dat ik zelf heb voor hardlopen wil ik graag overbrengen aan de groep.
Sinds september 2015 geef ik met veel plezier hardlooptrainingen.
Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2015)
Loopervaring: Diverse afstanden (5, 10, 15, 18,5 km) en een aantal halve marathons. Daarnaast elk jaar de Sylvestercross. Ik probeer elk jaar 5 tot 6 wedstrijden te lopen.
Hobby’s: Hardlopen, lezen, muziek luisteren (voorkeur klassiek) en fietsen (recreatief)

Patricia van Ojen

Sinds 2013 ben ik gegrepen door het hardloopvirus. In het voorjaar van 2013 ben ik begonnen met hardlopen via Start to Run bij Athletic Point. Daarvoor heb ik jaren alleen maar in de sportschool gesport en aan squash gedaan. Ik dacht altijd dat hardlopen niets voor mij zou zijn. Maar het idee om zelf te kunnen bepalen wanneer, waar en hoe lang je gaat hardlopen trok mij wel erg aan. Bovendien leek het me heerlijk om lekker buiten actief bezig te zijn.
Dat ik nu zelfs door weer en wind mijn hardloopschoenen aantrek, had ik toen overigens niet kunnen bedenken!
Bij Athletic Point traint iedereen op zijn eigen niveau en krijgt de persoonlijk aandacht die nodig is. Het is een individuele sport maar zoveel leuker om samen te doen. Het plezier en de gezelligheid van de groep is voor mij heel belangrijk. Vol enthousiasme en met veel kennis en ervaring is het hardlopen aan mij overgedragen door de trainers van Athletic Point. En nu? Nu is het hardlopen niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven. Toen ik werd gevraagd of ik het leuk zou vinden om zelf trainingen te gaan geven, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Ik kijk ernaar uit mijn enthousiasme voor- en mijn kennis van het hardlopen, over te brengen op andere (startende) hardlopers. Zelf ben ik nog lang niet uitgeleerd!
Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2015)
Loopervaring: Verschillende 5, 10 en 15 km, Halve van de haar 21,1 km, TCS Mizumo halve marathon van Amsterdam, de marathon van Berlijn (2014) en de Rotterdam Marathon (2016)
Hobby’s: Hardlopen, Zumba en lezen

Karlijn van der Meer

Hardlopen doe ik al sinds mijn jeugd, in eerste instantie naast verschillende andere soorten sport. In 2010 besloot ik om het jaar erna mee te doen aan de Roparun, een estafette van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel. Omdat deze uitdaging een ander soort en serieuzere training vroeg, ben ik op zoek gegaan naar een hardloopclub om te ‘leren intervallen’. Via een Roparun-maatje kwam ik bij AP terecht en ben er niet meer weg gegaan! Ik ontdekte hoe effectief en ook gezellig het is om eens per week samen op de baan te ‘intervallen’. Langzaam maar zeker werd hardlopen mijn voornaamste sport. En met al die fanatiekelingen om me heen, zowel bij AP als in mijn Roparun-team, bleef het niet bij één Roparun. Nog vier Roparuns volgden en minstens zoveel marathons.

Omdat ik merkte hoeveel goeds hardlopen mij opleverde en wat ik al hardlopend voor een ander kon betekenen, wilde ik heel graag mijn passie overbrengen op anderen. Sinds 2016 ben ik zelfstandig ChiRunning instructeur en trainer bij AP. Het mooie van AP vind ik dat elke type hardloper er terecht kan; van beginner tot ervaren marathonloper en van ‘lopen voor de gezelligheid’ tot 4/5 keer per week flink trainen om een PR te kunnen lopen.

Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2016)
Loopervaring: verschillende 10km’s, vele halve marathons, een aantal hele marathons en 5 keer de Roparun
Persoonlijke records: 10 km: 44 minuten
21,1 km: 1 uur 39 minuten
42,2 km: 3 uur 43 minuten
Hobby’s: hardlopen, training geven, reizen, wintersport en fotograferen

Marion Dik

Hardlopen doe ik al sinds mijn jeugd. ’s Zondagsmorgens heel vroeg met mijn vader hardlopen in het bos vond ik als jong meisje al prachtig. In 1994 ging ik voor het eerst bij een loopgroep vanuit de sportschool trainen en heb ik ècht leren hardlopen. Binnen drie maanden liep ik mijn eerste 10 km. In de vele jaren daarna ben ik altijd blijven hardlopen met tussenpauzes van zwangerschappen en een paar hardnekkige blessures.
Enkele jaren geleden heb ik de draad weer goed opgepakt en ben samen met mijn oudste zoon lekker aan het lopen geslagen. We gingen meedoen aan loopevenementen zoals de Singelloop. Omdat ik ook wel eens verder dan 10 km wilde lopen besloot ik mij in 2015 op te geven voor een clinic bij Athletic Point naar de Loop van Leidsche Rijn (15 km) en ben daarna lid geworden.
Toen ik vorig jaar een paar nieuwe schoenen kocht bij Bert raakten we bij toeval aan de praat dat hij op zoek was naar een nieuwe jeugdtrainer. Spontaan stelde ik voor dat ik hem wel wilde helpen. Ik heb een cursus tot trainer gevolgd en beleef veel plezier aan het begeleiden en motiveren van de lopers tijdens het training geven. Plezier en genieten van het lopen staan bij mij centraal en meedoen is belangrijker dan winnen.
Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2017)
Loopervaring: Diverse loopevenementen van 10, 15 en 21,1 km
Hobby’s: Hardlopen, yoga, wandelen, fietsen, kokkerellen en bakken

Lisanne Eskes

beschrijving volgt…
Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2016)
Loopervaring: loopervaring volgt…
Hobby’s: hobby’s volgen…

Tallina de Boer

‘Valse start’ gemaakt met hardlopen in 2005. Zonder begeleiding, gewoon goede schoenen gekocht, dat wel! en gaan. Niet zo verstandig, want je loopt al snel te hard en bouwt niet op maar breekt eerder af. Weer gestopt, want ik kwam niet verder. Dacht dus ‘dat is niets voor mij’. Maar na een periode van immobiliteit, heb ik toch het hardlopen in 2013 weer opgepakt. Nu onder begeleiding van ervaren trainers bij Athletic Point. Hoe trots was ik toen ik mijn eerste 3 km non-stop kon hardlopen. Vanaf dat moment ben ik echt van hardlopen gaan houden. Ik hou van actief buiten zijn. Samen met mijn loopmaatjes van Start-to-Run heb ik mijn eerste 5 km wedstrijden gelopen. Ik was wel altijd de langzaamste, kwam altijd kapot over de finish, maar vond het geweldig. Een lezing over ademhaling en het meetrainen met de marathongroep van AP leerden mij dat ‘rennen’ niet hetzelfde is als hardlopen. Rustig, gecontroleerd hardlopen op hartslag was een ware eye-opener. Fascinerend! Daar wilde ik iets mee. Alle opleidingen bij de EnergyControl Academy (Stans van der Poel) gevolgd. Geleerd om zelf inspanningstesten af te nemen en te beoordelen, trainingsprogramma’s te maken en veelvoorkomende gezondheidsproblematiek te herkennen en te behandelen met o.a. bewegen. Dat wordt gelukkig steeds meer erkend als medicijn bij lifestyle ziekten als Burn-out, Diabetes 2 en chronische vermoeidheid. Ik heb daar mijn werk van gemaakt.
Naast mijn opleiding tot hardlooptrainer bij Running Holland ben ik gecertificeerd Runningtherapeut en gecertificeerd Sportrustentrainer. Bij mij staat plezier in het hardlopen voorop. Zonder blessures, ieder op zijn/haar eigen niveau. Ik vind het dan ook geweldig om mijn kennis over hardlopen (op hartslag), ademhaling en voeding over te brengen op andere -startende- hardlopers.
Trainingsopleiding:
Looptrainer 2 (2016)
Loopervaring: Diverse loopevenementen van 5, 10, 15 en 21,1 km
Hobby’s: Lezen, koken, portretschilderen, wandelen