Smokkelaarstrail

Op 23 september 2018 wordt door AthleticPoint Events de 3e editie van de Smokkelaarstrail georganiseerd. Er zijn maximaal 1.000 startbewijzen voor deze bijzondere trail in het grensgebied van Nederland en België.

De Smokkelaarstrail is een loop waar je als trail- en natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het parcours loopt door de bossen van diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel, wat in de vorige eeuw een geliefd en berucht smokkelgebied was. Grote smokkelploegen van zo’n 40 man wisten ‘s nachts hun weg te vinden door de uitgestrekte bosgebieden. De vele paden en veldweggetjes vormden het decor van spannende smokkelnachten met confrontaties tussen smokkelaars en douaniers.

Het trailparcours is gemiddeld zwaar en is een mooie afwissselende route door de natuur. Zo loop je langs beken, vennetjes en door naald- en loofbossen. Ook kom je onderweg enkele kleine klimmetjes tegen. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 12,5 km en 25,5 km.

Start en finish is bij het restaurant de ‘Roovertsche Leij’ in Goirle (Gorp en Roovert). Voor informatie kun je contact opnemen via smokkelaarstrail@gmail.com

Maximaal aantal deelnemers is 1000 lopers. Direct inschrijven!

Restaurant de “Roovertsche Leij”
Gorps Baantje 1
5051 PX Goirle