Athletic Point

Athletic Point (AP) is een actieve (hard)loopgroep in Leidsche Rijn. We trainen meerdere keren per week in en rondom het prachtige Maximapark, een keer per week op de atletiekbaan in het Amaliapark in Parkwijk-Utrecht! Bij ons staat kwaliteit, gezelligheid en persoonlijke aandacht altijd voorop!

Ons motto: “Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen die loopt lekker(der) in zijn vel zit of gaat zitten. En, wie wil dat nu niet?

In de ruim 30 jaren dat Athletic Point bestaat, is onze loopgroep uitgegroeid tot een landelijk gerenommeerde club. We hebben zo’n 350 enthousiaste hardlopers, van pure recreanten tot fanatieke wedstrijdlopers. Zij bezoeken onze trainingen in het Maximapark en op woensdagavond op de atletiekbaan in het Amaliapark (Parkwijk-Utrecht).

Ook organiseren we clinics voor beginners en gevorderden, maar ook speciaal voor bedrijven. Of jouw persoonlijke doel nu 5 km is of een marathon, onze trainers begeleiden je naar jouw doel!
Hier vind je alle aankomende clinics die we de komende tijd organiseren. Wil je meer informatie? Stuur een berichtje naar info@athleticpoint.nl!

Volwassenen en kinderen
Je treft bij AP recreatieve lopers, van beginneling tot vergevorderd en zelfs wedstrijdlopers. We zijn er voor volwassenen en kinderen. Wil je meelopen? Heb je geen (fysieke) beperkingen, waardoor het onverantwoord is om te lopen? Dan kun je bij onze loopgroep terecht. Meld je dan aan via het inschrijfformulier.

Op woensdagavond (18.30 – 19.30 uur) zijn er trainingen voor kinderen op de atletiekbaan in het Amaliapark. Kom gerust eens kijken en sfeer proeven!

Wat kun je van ons verwachten?
Het hele jaar rond zijn er wekelijks meerdere trainingen op een atletiekbaan in het Amaliapark (Parkwijk-Utrecht), op het Lint (Maximapark) in Leidsche Rijn en sinds geruime tijd ook in Montfoort.

De trainingen worden verzorgd door een team van gekwalificeerde, ervaren en bovenal enthousiaste trainers. We trainen in niveaugroepen van geringe omvang. Hierdoor is er evenveel persoonlijke aandacht voor zowel beginners als gevorderden.

Je kunt bij de trainers altijd terecht met (hardloop)vragen, om je persoonlijk doel te bespreken en voor trainingsschema’s. Regelmatig is er een georganiseerde duurloop of gaan we gezamenlijk naar een hardloopevenement. Niets is verplicht, sportieve gezelligheid staat voorop.

Loop clinics
Bij Athletic Point kun je als individuele loper, groep of bedrijf ook terecht voor een clinic. Dit is een cursus van een aantal weken en omvat zowel theorie als praktijktrainingen. Er zijn clinics voor iedereen die wil kennismaken met hardlopen, zonder direct lid te worden. Maar ook voor lopers die zich binnen afzienbare tijd, verantwoord met een groep van gelijkgestemden, willen voorbereiden op een specifiek hardloopevenement. Check onze clinics pagina voor meer informatie.

Marathon training
Voor degenen die de ambitie hebben om (ooit een keer) een hele of een halve marathon te lopen biedt Athletic Point de mogelijkheid om met een groep naar een voorjaars- of najaarsmarathon te trainen.
Wij begeleiden jaarlijks groepen hardlopers richting een halve of hele marathon. De loper kan kiezen tussen een traditionele opbouw richting een marathon, met duurlopen die qua kilometers en tijd oplopen, maar ook voor training volgens de Sportrusten methode, waarbij 14 kilometer de langste duurloop is. Wil je hier meer over weten, stuur dan een e-mail naar info@athletic.nl.