Alphense Bergen Trail

AthleticPoint Events organiseert op 4 november 2018 de 3e editie van de Alphense Bergen Trail.
De route is uitgezet in de bos en heidevelden rondom het ven ‘Het Zand’ en de Alphense bergen. Dit gebied is, door zijn vele hoogteverschillen, opvallend in het overwegende vlakke Brabantse landschap rondom Alphen (NB). Als loper zul je geconfronteerd worden met diverse kleine en zo nu en dan pittige kleine klimmetjes.

De Alphense Bergen is een groot bosgebied tussen Alphen en Chaam. In de voorbije eeuwen lagen hier heidevelden en stuifzanden en het is nu een afwisselend bosgebied. Het parcours, met pittige zand en heidepaadjes, slingert door het gebied en zal je regelmatig verrassen. Het is een gemiddeld zwaar trailparcours waar je regelmatig venijnige korte klimmetjes tegenkomt. Je kunt kiezen uit een 12,5 km of een 25,5 km.

Het bosgebied heeft een uitgebreid netwerk van paden waar je uren over kunt dwalen. Het gebied wordt al sinds de prehistorie bewoond en de Romeinen hadden door Alphen hun ‘heerbaan’ van Antwerpen naar Nijmegen en Dordrecht en Maastricht aangelegd. Nu is het een rustig Brabants dorp met kleine dorpskern vanwaar de start van de Alphens Bergen Trail zal plaatsvinden. Alphen ligt in de driehoek Breda, Tilburg en Baarle Nassau.

Start en finish is op het dorpsplein bij het Gemeenschapshuis ‘Den Heuvel’ in het historische hart van Alphen (NB). Voor informatie kun je contact opnemen via: Alphensebergentrail@gmail.com

Maximaal toegelaten aantal deelnemers is 750 
Schrijf je nu in!