Loopfestival LeidscheRijn

Prijswinnaars startbewijs AthleticPointEvents evenement.

De volgende startnummers hebben een gratis startbwijs na vrije keuze gewonnen:

15103,15144,15440,15453,10007,10148,10303,10310,10392 en 10425

Stuur ons een mail met je voorkeur van evenement, mailen naar event@athletic.nl

Sportief weekend 20 en 21 mei

In het weekend van 20 en 21 mei 2017 wordt voor de tweede keer op rij het Loopfestival LeidscheRijn georganiseerd. Locatie is het evenemententerrein in het prachtige Maximapark Leidsche Rijn. Een jaarlijks terugkerend hardloopevenement, waar DeLoopVanLeidscheRijn (zondagmiddag), de DivaRun  (zaterdagavond), Abronaloop en de Lint-Wurmpie Run (zondagochtend) samen komen in een weekend dat geheel in het teken staat van sport en gezondheid, maar vooral ook fun!

Zaterdagavond 20 mei – Maximaal Genieten met de DivaRun 3 km en 5 km!

Deze avond staat vanaf 19.00 uur volledig in het teken van de vrouw. De DivaRun is er voor dames vanaf
12 jaar tot … het maakt niet uit welke leeftijd! Je kunt inschrijven voor een leuke 3 kilometer of, als je toch wat meer uitdaging wilt, is er een aantrekkelijk 5 kilometer parcours uitgezet. Het parcours loopt deels door het Maximapark en ook de prachtige Alendorperweg wordt meegenomen. Dus vriendinnen, buurvrouwen, moeders, dochters, zussen, allemaal dagen wij jullie uit om mee te doen. Plezier in hardlopen staat voorop! ’s Avonds is er een leuk programma met optredens op het grote podium op het festivalterrein. Maximaal Genieten zal een voorproefje verzorgen. De catering is dus in uitstekende handen. Ook worden op het festivalterrein de prijzen uitgereikt. Doe jij ook mee? Schrijf je dan hier in!

Zondagochtend 21 mei – De Wurmpie Run en de Lint-Wurmpie Run

De ochtend staat geheel in het teken van de kinderen. ‘t Lint-Wurmpie is ondertussen al een bekende naam. Gegarandeerd leuk dus om je kind mee te laten doen met de 250 meter Wurmpie Run, de 1 km Lint-Wurmpie Run of 2 km Lint-Wurmpie Run. Je kind kan alleen of samen met jou als ‘coach’ de afstand overwinnen en bij de finish een mooie medaille krijgen. Er zijn in verschillende leeftijdscategorieën van de 2 km bekers te winnen en deze worden op het grote podium aan de winnaars uitgereikt! Leuk voor jouw kind? Kijk voor meer informatie en inschrijven op Lint-Wurmpie.

Zondagmiddag 21 mei – Abrona Loop

De Abrona Loop is een hardloopwedstrijd van 1 km of 2 km voor mensen met een beperking. Iedereen met een (verstandelijke) beperking kan hieraan meedoen, het maakt dus niet uit waar je woont of door welke organisatie je wordt begeleid. Inschrijven kan hier!

Zondagmiddag 21 mei – DeLoopVanLeidscheRijn 15 km en 10 km

DeLoopVanLeidscheRijn 15 km is het hoofdnummer van het Loopfestival LeidscheRijn voor AtletiekUnie (top)wedstrijdlopers en recreanten. Dit jaar vieren we het 5 jarig Lustrum, dus alle ingrediënten worden ingezet om er dit jaar nog meer een loopfeest van te maken. Het parcours van 15 km gaat vanaf de start in het Maximapark, door het dorp Vleuten, om de Haarrijnse Plas, over ‘t Lint naar De Woerd, via de Groenedijk en de Zandweg in De Meern, lopend langs de Oude Rijn, weer via De Woerd terug richting ‘t Lint voor de laatste kilometers richting finish in het Maximapark. Paul Zwama, ex Nederlands marathon kampioen en inwoner van Utrecht, is onze Race Director. We vinden het geweldig dat Paul dit jaar voor het eerst race director wordt voor de 15km. Met zijn connecties komen er zeker geweldige mannen en vrouwen aan de start!

DeLoopVanLeidscheRijn 10 km – NIEUW!

De 10 km afstand is nieuw bij DeLoopVanLeidscheRijn. Ook hiervoor is een mooi snel parcours uitgezet. De
10 km gaat vanaf de start in het Maximapark, door het dorp Vleuten, om de Haarrijnse Plas waarna ’t Lint wordt gevolgd richting de finish bij het evenementen terrein in het Maximapark.

Doe jij ook mee? Inschrijven kan hier!


Weekendprogramma

Zaterdagavond
19:00 u   DivaRun 3 km
19:30 u   DivaRun 5 km

Zondagochtend
10:30 u   Wurmpie Run – 1/4 km
11:00 u   Lint-Wurmpie Run 1 km
11:30 u   Lint-Wurmpie Run 2 km
12:00 u   Prijsuitreiking Wurmpie Run en Lint-Wurmpie Run

12:00 u   Abronaloop 1 en 2 km
12:30 u   Prijsuitreiking Abronaloop

13:00 u   DeLoopVanLeidscheRijn 15 km
13:30 u   DeLoopVanLeidscheRijn 10 km
15:00 u   Prijsuitreiking DeLoopVanLeidscheRijn

Festivalterrein

Op het festivalterrein is het grote podium waar de prijzen worden uitgereikt en er allerlei activiteiten en optredens zullen plaatsvinden. Dit is ook de plek waar je terecht kunt voor een lekker hapje en drankje.